RAFAELLO FIT

2017-03-11 16.03.24

Przepis :

100 g kaszy jaglanej Skworcu
450 ml mleka kokosowego lub zwykłego 2%
Szklanka wiórek kokosowych Skworcu.pl
3 łyżki miodu rzepakowy-wielokwiatowy Miody Wileńskich
łyżka syropu klonowego Skworcu
Aromat migdałowy kilka kropli
Aromat waniliowy kilka kropli
Daktyle bez pestek pół szklanki pokrojone drobno
Wiórki do obsypania kulek

Kasze przepłukać pod wodą.
W garnku zagotować mleko z miodem plus aromat, syrop. Do gotującego się mleka dodać kasze i mieszać od czasu do czasu.. gotujemy do momentu aż kasza wsiąknie całe mleko, pod koniec dodać daktyle pokrojone i gotować razem. Na sam koniec wsypać wiorki i dokładnie mieszamy. Masę odstawic do wystygnięcia.
Z lekko ciepłej masy robimy kulki, obtaczamy w wiórkach i odstawiamy do lodówki.

 

2017-03-026

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s