FERERRO FIT

 

cropped-2017-03-12-13-37-32.jpg

Przepis :

100 g kaszy jaglanej Skworcu.pl
450 ml mleka kokosowego lub zwykłego 2%
Szklanka orzechów zmielonych mogą być drobne kawałeczki plus dodatkowo do obtoczenia mączka z orzechów z kokosem wymieszana
3 łyżki miodu wielokwiatowego Miody Wileńskich
łyżka syropu klonowego Skworcu
Łyżeczka cukru waniliowego
Daktyle bez pestek pół szklanki
Masło orzechowe łyżka
Karob (zamiennik kakao) 2 czubate łyżki

Kasze przepłukać pod wodą.
W garnku zagotować mleko cukier waniliowy, daktyle pokrojone drobno, syrop.
Do gotującego się mleka dodać kasze i mieszać od czasu do czasu.. gotujemy do momentu aż kasza wsiąknie całe mleko.
Na sam koniec jak już masa bedzie gęsta wyłączyć palnik, dodać miód, orzechy i masło orzechowe, karob i dokładnie mieszamy.
Masę odstawic do wystygnięcia.
Z lekko ciepłej masy robimy kulki, obtaczamy w wiórkach z orzechami i odstawiamy do lodówki.

2017-03-12 13.37.322017-03-12 13.38.19

 

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s