BUŁECZKI PEŁNOZIARNISTE

2017-03-014

Bułeczki pełnoziarniste

500 g mąka pszenna pełnoziarnista Lidl Polska
woda 400 g
drożdże świeże 20 g
łyżeczka miodu Miody Wileńskich
łyżeczka soli morskiej
sezam, siemie lniane, płatki owsiane

Wodę podgrzać z drożdżami i miodem 2min/37st/obr2 wsypać mąkę, sól i wyrobić 2min/interwał. Dosypać 50 g mąki pszennej typ 650 i wyrobić ponownie. Ciasto będzie klejące formować bułeczki dłońmi natłuszczonymi obtoczyć w ziarnach i do wyrośnięcia na 20 minut.

Piec w 190st 17 minut

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s