ZUPA JARZYNOWA RYŻEM BRĄZOWYM

2017-01-31-13-13-51

Składniki

warzywa mrożone :por, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa, marchew

pietruszka nać poszatkowana

koper suszony łyżka

papryka czerwona 1/2 pokrojona

4 pieczarki pokrojone w plastry

bulion warzywny/kostka warzywna

woda

pieprz i sól do smaku

woreczek brązowego ryżu wcześniej ugotowanego

jogurt grecki 100 g

Bulion wrzucić do wody przygotować wywar warzywny. Dodac warzywa i gotować do miękkości na średnim ogniu, pod koniec dodać ryż przyprawy i pogotować jeszcze 5 minut. Wyłączyć jogurt wymieszać z odrobiną zupy i wlać do garnka z zupą wymieszać. Teraz należy użyc blendera lub miksera zblendować trochę zupę i wymieszać z pozostałą 🙂

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s