ROLADA KAKAOWA Z MASA SEROWĄ I DYNIĄ

2016-12-06-11-22-24

SKŁADNIKI

4 jajka

4 łyżki Inulina od Skworcu.pl

4 łyżki mąki ziemniaczanej

½ łyżeczki proszku do pieczenia Skworcu

łyżka kakao

szczypta soli

olej do posmarowania papieru

Krem
200 g masy serowej Zentis Polska

200 g śmietanki 30%

150 g masy dyniowej z cynamonem Zentis Polska

2 łyżki Ksylitol

kakao do posypania

Do ozdoby krem
100 g śmietanki 30%

3 łyżki masy serowej

1 łyżka kakao Skworcu


Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem odrobiny soli. W drugiej misce utrzeć żółtka z Ksylitol/Inulina na puszysty krem, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, gdy składniki się połączą do ciasta dodać pianę ubitą z białek i bardzo delikatnie połączyć mieszając łyżką.

Dużą blachę (u mnie 33×40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i rozprowadzić na niej równomiernie ciasto. Biszkopt piec około 13 minut w temp. 180 stopni. Upieczony biszkopt przełożyć na papier do pieczenia posmarowany odrobiną oleju (papierem do pieczenia, na którym ciasto się piekło, ku górze)zdjąć papier do pieczenia i delikatnie zwinąć ciasto w roladę. Tak zwinięte ciasto wystudzić.

Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem ksylitolu, cały czas miksując dodać masę serową i dynię z cynamonem wymieszac do połączenia.

Do ozdoby krem ubijamy podobnie👍

Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć, posmarować kremem, zwinąć w roladę. Ciasto ciasno zawinąć w papier do pieczenia i wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem udekorować kremem i posypać kakao

Przepis z Internetu po modyfikacji

 

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s