PIEROGI PEŁNOZIARNISTE Z FARSZEM

2016-12-15-14-24-11

SKŁADNIKI

Farsz

Łopatka 250 g

250 g kapusty kiszonej

1 cebula

50 g grzybów (namoczone przez noc)

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

Ciasto na pierogi

450 g maki pszennej typ 550

100 g mąka pszenna pełnoziarnista

300 g wody goracej

30 g oleju

50 g masełka

cebulka poszatkowana

sól do gotowania pierogów (do wody)

Ugotować kapustę i odcedzić.
Rozdrobnić cebule pokrojone na połówki 5 s./obr.5 podsmażyć na patelni.
Grzyby wraz z woda w której się moczyly przelać do naczynia i gotować 100 st./15 min/obr.2 odcedzić i zmiksować w naczyniu 4 s/obr 4 przełożyć na patelnię do cebuli i podsmażamy razem.
Ugotowane mięso zemleć 15 s/obr 7 i dodać na patelnię, odcisnieta kapustę dodać na patelnię, przyprawy i wymieszać razem.
Podsmażyć razem jeszcze chwilę do połączenia farszu. Można doprawić do smaku.

Ciasto:
Do naczynia włozyc składniki po kolei, wyrobić 1 min/naczynie zamknięte/interwał
wyjąć ciasto na blat opruszony mąka rozwałkować cienkie ciasto, wykroić kółka i nadziewać farszem, formowac pierogi, wrzucac na wrzatek osolony i gotowac od wypłynięcia 5 minut
W rondelku cebulkę podsmażyć na masełku i tak polać pierożki 🙂

2016-12-15-14-26-11

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s