PASZTECIKI DO BARSZCZU CZERWONEGO

2016-12-15-10-34-38

SKŁADNIKI

Farsz
Łopatka 500 g
500 g kapusty kiszonej
2 cebule
100 g grzybów (namoczone przez noc)
4 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz

Ciasto
2 jajka
100 g masła
1,5 miarki jogurtu greckiego
440 g mąki pszennej typ 650
60 g mąki pszennej pełnoziarnistej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki miodu Miody Wileńskich
30 g drożdże świeże

Ugotować kapustę i odcedzić.
Rozdrobnić cebule pokrojone na połówki 5s./obr.5 podsmażyć na patelni.
Grzyby wraz z woda w której się moczyly przelać do naczynia i gotować 100st./15 min/obr.2 odcedzić i zmiksować w naczyniu 4s/obr4 przełożyć na patelnię do cebuli i podsmażamy razem.
Ugotowane mięso zemleć 15s/obr7 i dodać na patelnię, odcisnieta kapustę dodać na patelnię, przyprawy i wymieszać razem.
Podsmażyć razem jeszcze chwilę do połączenia farszu. Można doprawić do smaku.

2016-12-14-16-12-57-1

Rozgrzać piekarnik do 190st.

Wszystkie składniki wyrobić do połączenia się składników wyłożyć na stolnice uformować i podzielić na 4 części każda rozwałkować na prostokąt gr.ok 5mm nałożyć trochę farszu i zwinąć w roladę ciasno. Położyć na blaszkę i posmarować rozbełtanym jajkiem posypać odrobina maku piec około 30 minut na złoty kolor po 15 minutach najlepiej przykryć folia aluminiowa aby nie spalił się z góry.

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s