CHLEB Z PŁATKAMI OWSIANYMI I ZIARNEM SŁONECZNIKA

2016-11-054

SKŁADNIKI

150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
30 g drożdży świeżych
200 g mleka 1,5%
150 g wody
30 g miód faceliowy Miody Wileńskich
350 g mąki pszennej typ 650

100 g (ziarna słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane)
20 g oleju
łyżeczka soli himalajskiej

Woda, mleko, drożdże, miód zrobić rozczyn.
Mąki, sól, i ziarna wymieszać wlać rozczyn dodać pozostałe składniki i wyrobić. Przełożyć do keksówki 35 cm wysmarowanej olejem i wysypanej mąką żytnią razową. Odstawić do wyrośnięcia około 40 minut.
pieczemy 30-40 minut w 200 st

2016-11-021

2016-11-023

2016-11-20-10-47-04

2016-11-20-10-48-15

2016-11-20-10-47-47

1479109376722

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s