CHLEB PSZENNO ŻYTNI GRAHAM Z MARCHEWKĄ

2016-11-30-10-23-52

SKŁADNIKI

100 g mąki żytniej pełnoziarnistej
20 g drożdże świeże
20 g miodu rzepakowego Miody Wileńskich
250 g mleka 2%
50 g wody
280 g mąki pszennej typ 650
150 g mąki graham
20 g oliwy
Pół marchewki obranej potartej
Łyżeczka soli
Woda, mleko, drożdże, miód podgrzać 2min/37st/obr2 dodać pozostałe składniki i wyrobić 3min/interwal przełożyć na stolnice opruszona mąką i uformować bochenek chleba przełożyć do keksówki 24cm wyłożonej papierem i odstawić przykryte do wyrośnięcia. Przedcoueczeniem posmarować jajkiem. Pieczemy w 200 st 35 -40 minut. Wyjac z keksowki z oapuetem i wstawic do puekarnika aby dopuec tylko dół na 5 minut.
Studzimy na kratce

2016-11-29-17-17-15

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “CHLEB PSZENNO ŻYTNI GRAHAM Z MARCHEWKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s