CHLEB KUKURYDZIANY

2016-11-20-10-44-35

SKŁADNIKI

  • 30 g drożdży świeżych
  • 100 g mleka
  • 300 g mąki pszennej typ 650
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • łyżeczka miodu rzepakowego Miody Wileńskich
  • łyżeczka soli
  • 60 g oleju


Mleko, drożdże i miód rozczyn zrobić.
Mąki przesiać do misy dodac sól i wymieszać wlać rozczyn dodać pozostałe składniki i wyrobić. Uformować bochenek przełożyć do keksówki 25cm wyłożonej papierem i do wyrośnięcia 30 minut w ciepłe miejsce przykryte, przed pieczeniem ponacinać i posmarować białkiem. pieczemy w 190st
30 minut

2016-11-19-12-34-07

2016-11-20-10-35-51

2016-11-20-10-35-56

2016-11-20-10-44-35

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s