BUŁKI GRAHAMKI

2016-11-20-10-42-22

SKŁADNIKI

100 g mąki pszennej pełnoziarnistej
30 g drożdży świeżych
łyżeczka miodu Miody Wileńskich
260 g wody
300 g mąki pszennej typ 550
100 g mąki graham Młyny Stoisław
20 g oleju
łyżeczka soli morskiej
białko do posmarowania bułeczek

Woda, drozdże, miód zrobić rozczyn.
Mąki i sól wymieszać, wlać rozczyn i wyrobić.
Uformować bułki i do wyrośnięcia na ok 30 minut, ponacinać ostrym nożem i wstawić do rozgrzanego piekarnika do 190st i piec 15-17 minut

2016-11-19-12-34-11

2016-11-20-10-42-22

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s