GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ

2016-10-10-16-23-50

Składniki

  • kasza gryczana Młyny Stoisław
  • łopatka 500 g, pokrojoną w kostkę
  • przyprawa do wieprzowiny (do smaku)
  • ząbek czosnku
  • średniej wielkości pokrojona w piórka cebula
  • sól i pieprz
  • 3 łyżeczki koncentratu
  • liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • łyżka sos ostrygowy opcjonalnie

2 szklanki wody

W miseczce wymieszać mięso z przyprawami i sosem, odstawić na 1h do lodówki.

Na rozgrzaną patelnię dajemy łyżkę czubatą oleju kokosowego, wyłożyć mięso i podsmażyć gdy już się zarumieni dodać liść i ziele wymieszać i smażymy 10 minut. Dodać cebulkę i razem wymieszać podlać szklanką wody i dodać koncentrat, wymieszać delikatnie i dusimy do miękkości na średnim ogniu pod przykryciem, sprawdzając czy nie trzeba dolać wody. Na koniec po wyłączeniu palnika dodać łyżkę jogurtu naturalnego i wymieszać.

Kaszę ugotować we wrzącej osolonej wodzie, wg opisu na opakowaniu. Wyjąć i odcedzić.
Podawać z ulubioną surówką 👌

Smacznego

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s