ROLADA Z INDYKA

2016-02-013

Składniki

  • Pierś z indyka
  • szklanka ugotowanej kaszy gryczanej Młyny Stoisław
  • pesto zielone z Lidla
  • musztarda delikatesowa do posmarowania filetu
  • ser pokrojony w paski ja użyłam ser z Lidla(można dowolny wg uznania)
  • papryka czerwona w proszku
  • przyprawa do mięsa drobiowego
  • pieprz 

kasza gryczana Stoisław

Pierś przekroić wzdłuż i lekko rozbić, posypać przyprawami, posmarować musztardą, pesto wymieszać z kaszą gryczaną ugotowaną i wyłożyć na mięso zwinąć ciasno i zawinąć w folię spożywczą.

Do naczynia wlać wodę 700 g na pokrywe położyć przystawkę varoma i włożyć do niej roladę nałozyć górną przystawkę i drugą roladę położyć, przykryć ustawiamy czas 30 minut/varoma/obr 1

Po tym czasie odwinąć z folii i przełożyć do naczynia i włożyć do piekarnik zapiec 15 minut. Można podać z ulubionym sosem 🙂 i surówką

2016-02-014

2016-02-015

2016-02-016

2016-02-017

2016-02-018

2016-02-07 15.24.13

2016-02-07 15.23.58

2016-02-07 15.23.48

2016-02-07 15.23.38

2016-02-07 15.16.53

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s