BUŁKI HAMBURGEROWE

Do wykonania tych pysznych lekkich bułek hamburgerowych użyłam mąki z Młyny Stoisław

2016-07-14 14.07.45

Składniki na 6 bułek

Na wierzch

  • 3 łyżki mleka + rozbełtane jajko
  • Sezam

Do naczynia wlać wodę i mleko dodać drożdże podgrzać 2min/37st/obr2

Dodać pozostałe składniki na bułki i wyrobić 3minuty/interwał, ciasto przełożyć do miski wysmarowanej olejem i przykryte odstawić w ciepłe miejsce na około 1h do podwojenia objętości. W tym czasie przygotować hamburgery.

Ciasto na bułki już mamy wyrośnięte, ładnie przełożyć je na stolnicę delikatnie opruszoną mąką i odgazować rozciągając tworząc wałek podzielić na 6 części i z kazdej uformować bułki, położyć na blaszce wyłożonej papierem i spłaszczyć je troszkę, przykryć i do wyrośnięcia na 30 minut. Przed pieczeniem posmarować mlekiem i jajkiem (razem wymieszac w miseczce) posypać sezamem.

Piekarnik rozgrzać do 190 st piec 15 minut studzimy na kratce.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s