UDKO ZAPIEKANE Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI I KWASZONA MŁODA KAPUSTA

2016-06-26 15.33.29

Składniki

  • 4 udka
  • przyprawa Udko pieczone od Skworcu
  • pieprz świeżo zmielony opcjonalnie
  • 4 łyżeczki masełko/olej nierafinowany kokosowy

surówka z młodej kapusty kiszonej

młode ziemniaczki polane masełkiem

Udka pozbawić skóry, przyprawić włożyc do lodówki przykryte folia aluminiową na 2 h.

po tym czasie wyjąć i przełożyc do naczynia żaroodpornego i na każde udko położyc po łyżeczce masła lub oleju (ja użyłam olej kokosowy)zapiekamy w piekarniku w temp. 180 st.polewając tłuszczem z naczynia. do momentu spieczenia skórki. Młode ziemniaczki ugotować prekrojone na pół polać masełkiem stopionym i szczypiorkiem 🙂

Smacznego

2016-06-26 15.33.23

2016-06-20 15.41.59

2016-06-20 15.50.09

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s