BAGIETKA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Bagietka kręcona..z chrupiącą skórką
Ciasto bardzo klejące!!

2016-10-03-13-57-37-1

Składniki

  • 400 g mąka pszenna typ 650
  • 50 g mąka pełnoziarnista
  • 20 g drożdży świeżych
  • łyżeczka cukru
  • 5 g soli

350 g wody letniej

Wieczorem przygotować ciasto na bagietkę

Wodę, drożdże i cukier rozpuścić mieszając dodać pozostałe składniki wymieszać tylko do połączenia przykryć folią spożywczą i pozostawić na 12-15h. Po tym czasie czyli na drugi dzień wyłożyć ciasto łyżka na stolnicę obsypana mąką i złożyć w kopertę uformować podłużną bagietke zwijajac dwa końce i pozostawić aby odpoczeło.

Wkładamy naczynie prostokątne z pokrywką do piekarnika i rozgrzewamy do 240 st. Zmniejszamy do 220 st, wrzucamy delikatnie bagietke i pieczemy 30 minut potem odkrywamy i zmniejszamy do 190 st pieczemy 10 – 12 minut

2016-10-03-13-06-19

2016-10-03-13-57-37-1

2016-10-03-17-30-55-1

2016-10-04-08-12-51

2016-10-04-08-13-08

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “BAGIETKA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s