GOFRY ORKISZOWE Z OWOCAMI

Pycha.. gofry orkiszowe z porzeczką czerwoną i jagodami polane syropem klonowym od Skworcu.pl😉 

Syrop klonowy  to tradycyjny i naturalny produkt kanadyjski wytwarzany na bazie soku klonowego. Dzięki odparowaniu wody uzyskuje się gęstą masę bogatą w sole mineralne, witaminy, minerały, niacynę i kwas foliowy. Syrop klonowy jest używany jako dietetyczny zamiennik cukru. Można dodawać go do ciast i deserów, słodzić przy jego użyciu kawę, herbatę oraz zimne napoje. Świetnie sprawdzi się jako polewa do naleśników, gofrów i racuchów. Sprawia, że francuskie tosty na słodko i grzanki nabierają słodkiego smaku bez użycia cukru.

źródło

2016-07-18 18.10.41

2016-07-18 18.30.27

Składniki na 12 szt

  • 200 g mąka pszenna tortowa typ 450 Młynomag
  • 120 g mąka orkiszowa typ 650
  • 200 g mleko 1,5%
  • 280 g wody
  • owoce po 4 łyżki (jagody, czerwona porzeczka)
  • 5 g proszku do pieczenia
  • olej lniany 60 g od Skworcu
  • 2 jajka temp. pokojowa (białka osobno ubić na sztywno)
  • syrop klonowy od Skworcu

Składniki zmiksować 20 s/3,5
Przelać do innego naczynia dodać białka ubite i lekko wymieszać drewniana łyzką, nakładać na rozgrzana gofrownicę i piec do zrumienienia z obu stron.

Podawać polane syropem klonowym..pychaa 😉

dodałam również kilka kawałków ananasa można pominąć

2016-07-18 17.32.10

2016-07-18 18.31.01

2016-07-18 18.10.49

2016-07-18 18.10.57

2016-07-18 18.11.12

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s