PSTRĄG Z WARZYWAMI W SOSIE HOLENDERSKIM

2016-06-15 15.42.57

Składniki

  • 2 pstrągi oczyszczone z łusek i umyte
  • sok z cytryny
  • pieprz, sól morska
  • masło
  • warzywa wg uznania (u mnie marchew, kalafior, fasolka szparagowa)

Sos holenderski

  • 4 żółtka
  • 50 g wody
  • 130 g masła
  • sok z połowy cytryny
  • pieprz do smaku

Pstrągi skropić sokiem z cytryny po pieprzyc i posolić z obu stron, odstawić na 30 minut. Przygotować warzywa, gotowe wyłożyc na dolnią przystawkę varomy
Do środka pstrąga wkładamy po kawałku masła, można dodac koperku świeżego opcjonalnie owijamy folią aluminiowa dokładnie zawijając boki, kładziemy na górnej przystawce varomy.

Przystawkę kładziemy na pokrywę i ustawiamy czas 25 minut/varoma/obr 1

SOS

Do naczynia miksującego wkładamy po kolei składniki i miksujemy 6 min/80 st/ obr 4
Gotowym sosem polać pstrąga i warzywa

2016-06-15 14.47.10

2016-06-15 14.47.15

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “PSTRĄG Z WARZYWAMI W SOSIE HOLENDERSKIM

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s