PIECZEŃ RZYMSKA

Do przygotowania tej pieczeni wykorzystałam zestaw promocyjny od Tradismak

2016-04-20 13.50.35

SKŁADNIKI

  • 500 g mielonego wieprzowo-wołowego
  • 40 g cebuli
  • 1/2 bułki zwykłej namoczonej i odciśniętej porządnie z nadmiaru wody
  • przyprawa pasztet 1 łyżka Tradismak
  • 20 g oleju
  • 1 surowe jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej

Rozgrzać piekarnik do 180 st.
Do naczynia miksującego włożyć cebulę rozdrobnić 4 s/obr 5 zgarnąć kopystką
na dno naczynia wlać olej i dusić 3 min/varoma/obr 2. Dodać bułkę, mięso, jajko, sól i pieprz i paprykę wyrobić 1 min/interwał. Masę przełożyć do specjalnej keksówki ja użyłam keksówki od Tradismak przeznaczonych do wypieku pasztetu i ubić łyżką, wygładzić włożyć do piekarnika i piec 35 minut. wystudzić w foremce.

 Smacznego

2016-04-20 13.50.42

2016-04-20 15.31.07

2016-04-21 07.57.58

2016-04-21 08.00.08

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s