BISZKOPT IDEALNY

Biszkopt rewelacja!! bez proszku do pieczenia..nie opadł puszysty w środku 🙂

2016-04-15 20.15.52

2016-04-15 20.18.28

SKŁADNIKI

  • 5 jajek (żółtka i białka osobno, temp.pokojowa)
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki mąki pszennej typ 500 Młynomag
  • 3/4 cukru drobnego
  • 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

Rozgrzać piekarnik do 160 st.
Białka ubić z solą, gdy już uzyskamy ubitą pianę dodajemy po łyżce cukru ubijam cały czas..dodajemy po żółtku ubijajac jeszcze przez chwilę.
Dodac przesiane mąki i wymieszać szpatulka. Przełożyć ciasto puszyste do tortownicy, dno wyłożone papierem do pieczenia.
Piec w 160 st 20 minut opcja gora i dół na drugiej szynie od dołu, do suchego patyczka. Wyjac i rzucic z wysokosci 40 cm na recznik wyłożony na ziemi, przestudzic i zdjąć papier.

Źródło z internetu

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s