ŁOSOŚ NA PIERZYNCE SZPINAKOWEJ

2016-02-19 16.04.27

SKŁADNIKI dla 3 osób

  • 1 płat łososia (Lidl)
  • 300 g szpinaku świeżego (Lidl)
  • ser sałatkowy typu greckiego Pilos (Lidl)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • cytryna do skropienia

2016-02-19 14.39.16

Szpinak opłukać i osuszyć, przesmażyć na maśle, dodać posiekany czosnek i odrobinę soli i pieprzu. Pod koniec smażenia dorzucić ser pokrojony w kostkę, chwilę mieszamy i przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Filet z łososia pokroić na 3 części, opruszyć solą i pieprzem, skropić cytryną, przełożyć na farsz szpinakowo-serowy i zapiec w piekarniku w temp.180 st. ok 25 minut.

Podawać z frytkami z piekarnika 😉

Smacznego

2016-02-19 15.02.19

2016-02-19 15.02.32

2016-02-19 16.04.09

2016-02-19 16.04.18
2016-02-19 16.04.41

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s