PLACKI ZE SZPINAKIEM W SOSIE PIECZARKOWYM

PFEFFER  GOLD to mieszanka ziół, przypraw i warzyw przygotowana z myślą o ostrych mięsach i sosach. Dzięki precyzyjnie opracowanym proporcjom PFEFFER GOLD wydobędzie cały aromat i smak potrawy.

2016-03-012

2016-03-026

Składniki

Sos

  • pieczarki 200 g
  • pierś z kurczaka podwójna
  • sos sojowy dwie łyżki
  • śmietana do sosu 100 g
    mąka pszenna typ 500 Młyn Kopytowa, w zależności od tego jak gęsty chcemy sos (wymieszać mąkę z niewielką ilością wody dodać śmietanę i wymieszać aby nie było grudek, ja dodaję zawsze odrobinę wody gorącej z patelni dolewam zimnej)
    przyprawy opcjonalnie od Skworcu: Pfeffer gold, Nasi Goreng więcej o przyprawach będzie na blogu na który zapraszam

Do naczynia włozyć wszystkie skladniki po kolei rozdrobnic 30 s/obr 6 przelac do miski.
Przygotować sos: w misce połączyć pierś pokrojoną w kosteczkę z przyprawami i sosem wymieszać odstawić na 30 minut do lodówki przykryte folią spożywcza. Po tym czasie na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek włożyć mięso podsmazyć, dodac pieczarki pokrojone w piórka i dusic podlewając niewielką ilością wody. Jak juz bedą pieczarki miekkie wlać ze szklanki wcześniej przygotowaną miksturę woda, mąka, śmietana wymieszać i zagotować ok 10 minut mieszając można dodać kopru świeżego posiekanego, łyżkę też dodałam.

Smacznego

2016-03-013

2016-03-014

2016-03-015

2016-03-016

2016-03-018

2016-03-019

2016-03-025

2016-03-027

2016-03-028

2016-03-029

2016-03-030

2016-03-031

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s