PIEROŻKI NA MASEŁKU

2016-02-21 15.26.47

Składniki

Farsz

  • łopatka 400 g
  • liście laurowe 2 szt
  • pieprz kolorowy kilka ziaren
  • ziele angielskie 3 szt
  • łyżka przyprawy uniwersalnej
  • cebulka mała
  • łyżka masła
  • łyżka bułki tartej
TM
Do naczynia włozyc składniki po kolei, wyrobić 1min/naczynie zamknięte/interwał
wyjąć ciasto na blat opruszony mąka rozwałkować cienkie ciasto, dalej postępowac jak w opisie nizej…
Farsz: mięso ugotowac razem z przyprawami do miękkości odcedzić, wodę pozostawić bo może będzie potrzeba dolania do farszu jeśli będzie za suchy, cebule poszatkowac zeszklić na łużce masła, dodac do mięsa i zmiksowac po przestudzeniu, dodac bułke tartą i wymieszać.
Metoda tradycyjna
Ze składników wyrobić ciasto na stolnicy opruszonej mąka rozwałkować cienkie ciasto,
wykroić kółka i nadziewać farszem, formowac pierogi,
wrzucac na wrzątek osolony i gotowac chwilkę po wyplynięciu na wierzch. Jeśli nie chcemy gotować i zamrozić na później to należy rozłożyć pierogi
 na tacy metalowej takiej do gryllowania, włozyć do zmrozenia na chwilę i potem przełożyc do woreczka.
2016-02-21 15.27.09
2016-02-21 15.26.58
2016-02-21 15.20.01
2016-02-21 15.27.49
Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s