PĄCZKI Z NADZIENIEM W POLEWIE

2016-02-05 16.58.07

Składniki

Cukier, drożdże, mleko, żółtka i margarynę podgrzać 2 min/37 st./ obr.4

Dodajemy mąkę i sól, wyrobić 2 min/interwał. Dodać alkohol, wyrabić 1 min/interwał

Ciasto przełożyć do miski i pozostawić do wyrośnięcia, następnie wyjmujemy ciasto z naczynia, i wałkujemy na grubość 1 cm. Wycinamy krążki i pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia, jeśli chcemy oponki to ze środka krążków kieliszkiem wycinamy środek i tą kuleczkę również usmażymy. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Wyłożyć na papierowy ręcznik i przestudzić. Jak już przestygną nadziewamy, lub sypiemy cukrem pudrem. Ja polałam lukrem zrobionym ze szklanki cukru pudru i wody (w bardzo małej ilości 2-3 łyżki, ucierałam do momentu uzyskania odpowiednio gęstej konsystencji. Jeśli jest za gęste dolać kilka kropli soku z cytryny, jeśli za rzadkie dosypać cukru pudru)

2016-02-05 14.52.20

2016-02-05 15.31.41

2016-02-05 15.31.47

2016-02-05 16.58.16

2016-02-05 17.11.14

2016-02-05 16.58.47

2016-02-05 16.58.38

2016-02-05 16.58.25

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s