CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI

2016-02-09 21.50.32

Składniki

200 g wody

  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 380 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
  • 5 g soli
  • 1/2 łyżeczki miodu wielokwiatowego Miody Wileńskich
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej mielonej słodkiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu świeżo mielonego
  • szczypta większa drożdży świeżych
  • łyżeczka płaska zakwasu piekarskiego Bio Młyn Kopytowa
  • 150 g pomidorów suszonych drobno posiekanych  Skworcu
  • 1,5 łyżki świeżej bazylii posiekanej

2016-02-006
ZAKWAS PIEKARSKI BIO

Do naczynia wlać wodę, dodać koncentrat, miód, drożdże i zakwas

podgrzać 2 min/37 st/obr 3 z nałożoną miarką ( aby nie pochlapać) dodać mąkę, sól, przyprawy i oliwę, wyrobić 1 min/interwał wsypać pomidory i bazylię i wyrobić 40 sekund/interwał, przełożyć ciasto do keksówki 22 cm wyłożonej papierem i wygładzic zwilżoną łyżką, odstawić do wyrośnięcia na ok 2 godziny w cieple

(ja włożyłam przykryte do piekarnika nagrzanego do 40 st.)

Piec 20 minut w 200 st. potem 25 minut w 190 st.

Studzimy na kratce.

2016-02-024

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “CHLEB Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s