KLOPSY ZAPIEKANE W SOSIE Z SEREM

2016-01-29 16.59.41

Składniki

  • łopatka 500 g zmielona
  • jajko
  • namoczone pół bułki, odciśnięta z wody
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • przyprawa uniwersalna 10 g
  • pieprz swieżo zmielony do smaku

 

 

  • kasza pęczak 250 g od Młyn Kopytowa
  • buraczki konserwowe poszatkowane drobno(ja użyłam buraczki z zakwasu buraczanego)
  • 1/2 cebuli poszatkowanej

Do naczynia włożyć cebulę przekrojoną na pół i czosnek zmiksować 7 s/obr 6 zgarnąć kopystką i czynność powtórzyć 4 s/obr 5 dodac mięso zmielone i pozostałe składniki wyrobic pozycja interwał 1 minuta. Przełożyc do miski i formować kulki i układac je na natłuszczonej przystawce varoma.

2016-01-29 13.48.27

2016-01-29 13.48.20

Do naczynia nalać 700 g wody zamknąc i na pokrywę położyć przystawkę Varoma gotować 30 minut/varoma/obr 1

2016-01-29 13.48.45

Pulpety po zakonczeniu przełozyc do naczynia do zapiekania. Z naczynia wylać wodę.

2016-01-29 15.08.56

 Kaszę odmierzyć do koszyczka, do naczynia nalać 1 l wody a nawet trochę więcej, gotować 40 minut/100 st/obr 1 wylać pozostałą wodę.

2016-01-29 15.19.29

Do naczynia włożyć cebulę buraczki i rozdrobnić wg uznania na pozycji obr.4-5 przełozyć do miseczki naczynie oczyścic i osuszyć. Na wirujące ostrze wrzucamy czosnek 3 s/obr 6, dodać sos z puszki i gotować 7 minut/100 st/obr 2 po tym czasie nałożyć miarkę i zmiksować 10 s/obr 7-8 przelać sos do naczynia z pulpetami posypać startym serem i koperkiem zapiec 15 minut.

2016-01-29 15.13.18

2016-01-29 15.12.44

2016-01-29 16.59.31

2016-01-29 16.59.23

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s