GOLONKA ZAPIEKANA Z KAPUSTĄ

2016-01-21 16.57.20

Składniki

  • 3 golonki mniejsze
  • kapusta kiszona 250 g
  • marchew 1 szt
  • pieprz świeżo zmielony
  • dwa ząbki czosnku
  • przyprawa do wieprzowiny opcjonalnie Skworcu
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej

woda 250-300 g

dodatkowo worek większy do zapiekania z klipsem

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st.

Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach, połączyć z kapusta wymieszać.

Golonki opłukac i osuszyć natrzec przeciśniętym czosnkiem, posypac pieprzem i przyprawami. Golonki włożyć gotowe do worka wsypać kapustę, potrząsnąć do wymieszania i wlac wodę, zapiąć klips włożyć do naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego na dolnią szynę i piec 1 h 45 minut

Goloneczki podałam z chrzanem i musztardą z porcją kapusty 🙂

Smacznego..

2016-01-21 13.30.38

2016-01-21 13.30.24

2016-01-21 16.57.44

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s