CHLEBEK ŻYTNI Z SUSZONYMI POMIDORAMI

2016-01-19 11.31.51
Składniki keksówka 30 cm

dodatkowo

  • mak

2016-01-18 12.04.07

Do misy wsypać mąkę, sól, pomidory dodac zakwas, wlać delikatnie letnią wodę mieszamy mikserem do połączenia składników.

 Keksówkę (30 cm) wykładamy papierem do pieczenia, spryskać oliwą. Przekładamy ciasto i wygładzamy łyżką namoczoną w wodzie. Posypujemy makiem i odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce. Ciasto zostawiamy na ok 4h w ciepłym miejscu.

Po tym czasie wkładamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach, następnie 20 minut w 180 stopniach.

2016-01-18 17.19.48

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s