ROZGRZEWAJĄCA POMIDOROWA

2016-01-13 14.31.25

Składniki

wywar z rosołu plus woda do dolania(gdyby było malo) w sumie 3 l

  • przyprawa uniwersalna 1 łyżka (gdyby była dolewana woda) przyprawic i zagotować
  • pieprz świeżo zmielony
  • dwie łyżki przyprawa pomidory z  chilli i oregano Skworcu
  • kilka kropli Tobasco zielone Skworcu
  • ryż basmanti
  • koncentrat pomidorowy
  • śmietana 18% do zupy dwie łyżki

Jeśli nie mamy na tyle wywaru należy dolać wody dodać przyprawę uniwersalną i pieprz, zagotować. Dalej postępować jak w opisie…

Wywar podgrzać wsypać woreczek ryżu, gotować aż ryż napęcznieje około 20 minut dodać koncentrat i pozostałe przyprawy oraz tobasco i ponownie zagotować 10 minut. Wyłączyć i dodać śmietanę, wymieszać.

2016-01-13 14.31.18

2016-01-13 14.31.40

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s