SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

2015-12-24 12.54.03

Składniki

  • Majonez 5 łyżek
  • jogurt naturalny 5 łyżek
  • musztarda 2 łyżeczki
  • jajko ugotowane na twardo 6 sztuk
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
  • ser żółty starty 200 g
  • kukurydza konserwowa 1 puszka
  • cebula czerwona
  • natka pietruszki posiekana z koperkiem 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku

Sos: Majonez  połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.

Jajka ugotowane ostudzone, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy.

Posiekaj w całości cebulę.

 W przeźroczystej misce wszystko delikatnie wymieszać.

Podawaj jako przystawkę.

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s