ZUPA RYBNA

2015-12-25 14.04.22

Składniki

  • 3 głowy z karpia, grzbiet rownież (można pominąć)
  • marchew 2 szt małe
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • pietruszka nać
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • bułka/baton na grzaneczki
  • pieprz do smaku
  • łyżka przyprawy uniwersalnej
  • koper łyżka
  • 3 łyżki masła

2015-12-23 11.09.19

Do garnka włożyć wszystkie składniki oprócz masła, kopru i bułki, zalać zimną wodą doprowadzić do zagotowania bez przykrycia, zmniejszyć ogień zdjąć szumowiny łyżką dodac przyprawę uniwersalną i gotować ok 1 h do momentu aż pokażą się ładne oczka tłuszczu. Przecedzić i doprawić do smaku pieprzem. Podawać z grzankami..na patelni stopić masło, bułke pokroić w kostkę dodać koper poszatkowany i wymieszac razem wrzucic na patelnię i smażyć do momentu az bułka się zrumieni.

2015-12-23 11.58.08

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s