ROLADA WIEPRZOWA NADZIEWANA

2015-12-26 15.44.01

Składniki

  • schab bez kości 800 g
  • pieczarki 200 g
  • cebula średniej wielkości
  • pieprz i sól do smaku
  • dwa ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • olej kokosowy do smażenia 3 łyżki czubate
  • dwa liście laurowe
  • ziele angielskie 3 kuleczki

kapusta czerwona

kluski

sos ciemny( z duszenia rolady) dodatkowo pół szklanki wody i dwie łyżki czubate mąki typ 500 Młyn Kopytowa

Schab pozbawić błonek, przekroić do okoła odstęp od brzegu 2cm otrzymamy długi płat, który rozbić delikatnie posypać solą i pieprzem natrzec przeciśniętym czosnkiem. Na patelni podsmażyć na stopionym masełku pieczarki pokrojone i cebulkę poszatkowaną, poddusić 10 minut. Wyłożyć na wcześniej przygotowany płat mięsa zwinąć w roladę i związać nicią jak roladę wołową 😉 natrzeć całą czosnkiem i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju kokosowym do momentu nawet lekkiego spieczenia. Potem wlać dwie szklanki wody i dusić na małym ogniu Ponad 1 h, obracając roladę od czasu do czasu i uzupełnić wodą.

Sos: wyjąć roladę, do szklanki wlac wodę letnią wsypać mąkę i zahartować sosem z patelni dodając dwie łyżeczki, wymieszać porządnie i wlac na patelnię, doprowadzić do zagotowania włożyć roladę i pogotować razem ok 10 minut. Podawać z kluskami i czerwoną kapustą.

2015-12-26 11.58.41

2015-12-26 12.07.03

2015-12-26 12.27.10

2015-12-26 15.44.32

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s