KAPUSTA Z GROCHEM I GRZYBAMI

2015-12-23 11.33.54

Składniki
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 1/2 marchewki obranej i potartej na dużych oczkach
  • 200 g grochu łuskanego
  • liść laurowy
  • 150 g grzybków namoczone na noc
  • cebula
  • smalec 3 łyżki
  • magi i pieprz do smaku

 Kapuste pokroic, wlożyć do garnka i zalac wodą (nie tak dużo, az zakryje) i ugotować razem z liściem laurowym (cały czas gotować) Grzybki odcedzic, pokroić i ugotowac w wodzie, ktorej się moczyły, wlać potem do kapusty razem z wodą, dodac marchew(kapustę nadal gotować na małym ogniu). Groch zalac tak aby zakryło i ugotować do miękkości, podlewać odrobiną wody. Wszystko razem połączyć dodać poszatkowaną cebulę, smalec, magi i pieprz , wymieszać.
Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s