USZKA Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

2015-12-07 21.02.07

Składniki

Farsz grzybowy klik

Farsz kapusta z grzybami

Wykonanie Tm

Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia wyrobić 1min30s/interwał wylożyć na stolnicę obsypaną mąką lekko, dalej postępowac jak w opisie poniżej…

składników zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Jeżeli ciasto jest za suche dolać troszkę wody, jeśli za bardzo klei się do rąk podsypać mąką.
Ciasto rozwałkować na duży, cienki prostokąt. Wycinać kieliszkiem kółka, układać łyżeczką farsz, sklejać jak pierogi i rogi skleić. Gotowe położyc na podstawkę którą włożymy do zamrażalnika do zamrożenia, jak się zmrożą to włożyć do woreczka strunowego i gotowe wyjąc przed gotowaniem w Wigilię 🙂

W dużym garnku zagotować wodę i posolić, uszka wrzucać pojedynczo na wrzątek i gotować około 2 minut od wypłynięcia.

2015-12-07 19.55.03

2015-12-07 19.54.48

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s