ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM

2015-12-09 13.19.37

2015-12-09 13.28.53

Składniki

woda do moczenia śledzi

szczypta  soli, pieprz do smaku

Śledzie namoczyć w mleku na 5 godz. aby pozbawić ich smaku słonego.

Do miski włożyć musztardy, żółtko, miód wymieszać trzepaczką do połączenia powoli wlać olej, trzepaczką ubijać, aż do konsystencji majonezu, cebule pokroic w drobna kostkę i dodac do sosu, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Śledzie odcedzić pokroić w paseczki szerokie na 3cm i dodac do sosu, przyprawić i wymieszac, podawać udekorowane szczypiorkiem.

Przełozyć do słoiczków wyparzonych osuszonych.

Najlepsze sa po dwóch dniach wtedy się przegryzą 😉

2015-12-09 13.01.27

2015-12-09 13.02.16

2015-12-09 13.02.46

Można przechowywać spokojnie do 2 tygodni

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s