SKÓRKA KANDYZOWANA W SYROPIE

Kochani lubicie pomarańcze…nie wyrzucajcie skórek…przydadzą się do zrobienia skórki w syropie, możemy dodać później do masy makowej czy sernika..na święta.

Do zrobienia skórki wybierajcie ładne skórki.

2015-12-10 13.11.16

Składniki

  • Skórki z 5-6 pomarańcz
  • 1,5- 2 szkl cukru (ja dodałam 1,5 szklanki)

wody tyle aby zakryło skórkę

Skórkę sparzyć, odsączyć i osuszyć.

Skórkę pociąć w łezki, wyciąć delikatnie wzdłuż skórki białą mechowata skórę. Robimy to po to aby nie było goryczy w smaku 🙂 pokroic w kosteczke, wrzucic do rondelka, wsypac cukier  i zalać wodą, wymieszać az rozpuści się cukier, gotować na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.Gotujemy tak długo aż otrzymamy syrop. Przelac do wyparzonych słoiczków i zakrecic.

2015-12-07 17.33.21

2015-12-07 18.34.14

2015-12-09 13.54.53

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s