PIERNIKI KATARZYNKI

2015-12-006

2015-12-06 14.54.18

Składniki

Thermomix

Miód i cukier umieścić w naczyniu i podgrzewać 5 min/90st/obr.2 Masę pozostawić do przestygnięcia. Do zimnej masy dać mąkę i pozostałe składniki.

Wyrobić ciasto 3 min/Interwał.

Ciasto wyrabiamy do czasu aż będzie plastyczne ok 3 minut.

Ciasto rozwałkować, na blacie posypanym mąką, na grubość 1 cm. Wykrawać foremką pierniczki. Pierniczki układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku ok.10 min. w temperaturze 170°C

Pierniki po 5 minutach od wyjęcia z piekarnika twardnieją, schować je do pojemnika plastikowego szczelnie zamknąć, można polukrować na drugi dzień i po stwardnieniu lukru schować do pojemnika i zamknąć, zmiękną i na święta będą idealne.

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s