LUKIER KRÓLEWSKI

2015-11-30 11.12.59

Składniki

  • białko jaja kurzego średniej wielkości
  • 100-150 g cukru pudru
  • sok z cytryny

(ewentualnie woda przegotowana letnia do rozrzedzenia)

barwnik spożywczy: niebieski i czerwony(sok z malin i jagód)

W szklanej misce spienić białko mikserem na średnich obrotach, dodawać po łyżce cukru pudru, cały czas miksując, jak już będzie masa lukrowa lśniąca i nie będzie wyczuwalny cukier (należy sprawdzic to rozcierając trochę masy w palcach)dodać soku z cytryny wg uznania. Lukier ma mieć konsystencje lekko lejącą i błyszczącą :)gdyby był za gęsty można dodać wody po łyżce miksując. Podzielić na 3 cześci do jednej i drugiej dodać trochę barwnika i wymieszać.

2015-11-30 12.12.31

2015-11-30 13.09.26

2015-11-30 13.09.48

Lukier można również wykorzystać do lukrowania baby wielkanocnej…

Advertisements

2 uwagi do wpisu “LUKIER KRÓLEWSKI

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s