CHLEBEK Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Kochani jeśli jeszcze nie macie poszerzonego asortymentu do wypieku pieczywa czy wypieków na święta to koniecznie musicie zajrzeć na strone Młyn Kopytowa..polecam produkty!!! od ponad roku pracuję tylko na ich mąkach…wypieki jak i chlebki wychodzą rewelacyjne!!

Posiadają w swoim asortymencie akcesoria kuchenne foremki, wałki, łyzki drewniane…za przyzwoitą cenę…

2015-11-30 14.13.15

Składniki 

Wieczorem przygotować ciasto:

Do miski mąki, sól, cukier, drożdże wodę, wymieszac w jednolitą gęstą masę, konsystencja klejąco-gesta. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 godzin.

Wykonanie

Ciasto z miski należy przełożyć na dość mocno obsypany mąką blat, złożyć w kopertę raz i taki prostokąt delikatnie uformować w koło dłońmi, delikatnie przełożyć na ręcznik obsypany mąką wyłożony w koszyku do wyrastania na 30 min, w tym czasie włożyć naczynie razem z pokrywką do piekarnika rozgrzać do 240 st, potem wyjąć ostrożnie przełożyć chlebek do góry nogami ostrożnie aby się nie poparzyć!! do naczynia i włożyć do piekarnika, piec przykryty 30 min potem zdjąć pokrywę i 15 min. Wyjąć i przestudzic na kratce.

Więcej pokazane TUTAJ

2015-11-30 13.17.12

2015-11-30 13.54.13

2015-11-30 13.57.23

2015-11-30 14.12.56

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “CHLEBEK Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s