TOSTOWE PIECZYWO Z ZIARNAMI

2015-11-29 10.55.30

Składniki

240 g wody

Thermomix

Do naczynia wlać wodę , drożdże, cukier, miód i masło mieszać

podgrzewając 1 min/37 st/obr 3

Dodać mąkę, ziarna i sól i wyrobić 3 minuty/interwał przełożyć ciasto do miski większej przykryć sciereczką do wyrośnięcia  w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Keksówkę ok 30 cm wysmarować masłem, ciasto po okresie wyrośnięcia podzielić na 3 części uformować kulki i włożyć do keksówki obok siebie i przykryć do wyrośnięcia na ok 30 minut. Chlebek przed pieczeniem posmarować mlekiem.

Rozgrzać piekarnik do 180st , piec przez ok 30 minut. Studzimy na kratce

2015-11-20 13.31.29

Tradycyjna metoda

Do rondelka wlać wodę , drożdże, cukier, miód i masło mieszać podgrzewając do stopienia i wymieszania się składników, na małym ogniu. przestudzone przelać do miski dodać pozostałe składniki i wyrobić ok 7-10 minut do momentu elastycznej kuli aż będzie odchodzić od ścianek miski.

Dalej postępować jak w opisie wyżej

2015-11-18 19.28.30

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s