SCHAB W SOSIE

2015-11-22 16.57.29

Składniki

  • Schabu bez kości 1 kg
  • przyprawa uniwersalna dwie łyżeczki
  • przyprawa do wieprzowiny
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek 4 łyżki do smażenia schabu

woda dwie szklanki do duszenia mięsa

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym, ponacinać na górze.

Na patelni rozgrzac oliwę, włożyć mięso i posypać z jednej strony przyprawami podsmażyć chwilkę i obrócić na drugą stronę zrobić to samo. podsmażyć chwilę. Zalać wodą wrzucić liść i ziela, przykryć i gotować na małym ogniu do momentu wyparowana wody pozostanie tylko troche wody, wyjąć mięso pokroić na plastry włozyć na patelnię zalać szklanką wody i dusić 20 minut pod przykryciem. Po tym czasie mięso wyjąć, do szklanki odłożyć przynajmniej pół szklanki sosu z patelni, dodać dwie łyżki mąki pszennej i wymieszać porządnie, dolać wody letniej tyle aby była szklanka wymieszać i wlać na patelnię dolać odrobinę wody gdyby był sos za gęsty wymieszać aż uzyskamy aksamitny sos, włożyć mięso i poddusić ok 10 minut. Gotowe.

2015-11-22 10.52.39

2015-11-22 16.57.10

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s