BUŁKI Z PIECZARKAMI

Pyszne bułeczki z  dodatkiem pieczarek, cebulki. Cóż za smak…polecam 🙂

Od dłuższego czasu już eksperymentuję z bułeczkami…powiem wam, że warto ponieważ efekt końcowy jest mega zadawalający 🙂

2015-11-18 17.33.53

2015-11-18 20.40.10

Składniki

woda 250 g

Thermomix

Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać drozdze, miód podgrzać 2 minuty/37 st/obr 2

Pieczarki pokroić w plastry i podsżyć na patelni, dodać poszatkowana cebulkę i podsmażyć przez chwilę razem do momentu zeszklenia cebulki. Dodać pozostałe składniki i wyrobić 2min/interwał

Przełożyć ciasto do miski na 30 minut przykryte ściereczką bawełnianą, po tym czasie wyłożyć na stolnicę delikatnie obsypaną mąką i uformować wałek, pokroić na 9-10 kawałków z których uformować bułki, połozyc na blaszkę wyłożoną papierem i przykryć na 15 minut do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzac piekarnik do temp 190 st, bułki posypać mąką przed włozeniem do piekarnika.

Metoda tradycyjna

W rondelku podgrzac wodę z drożdżami i miodem. Pieczarki pokroić w plastry i podsżyć na patelni, dodać poszatkowana cebulkę i podsmażyć przez chwilę razem do momentu zeszklenia cebulki. Do miski wsypać pozostałe składniki i delikatnym strumieniem wlewać wodę, mieszając hakiem do wyrabiania ciasta przez 5 minut do usyskania elastycznej kuli. Dalej postępować jak wyżej w przepisie.

2015-11-18 16.45.34

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s