KIEŁBASA SŁOIKOWA

Jeśli chcemy uzyskać kiełbaskę smarowidło, należy dodać tłuszczyku podgardle, czy boczek świeży. Jest to świetna alternatywa dla zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie. Świetna na kanapki w trasie 🙂

PIĘKNIE PACHNIE..A JAK SMAKUJE 🙂

Na kiełbaskę wykorzystałam zestaw słoików Klik

TRADISMAK ZNAJDZIECIE RÓWNIEŻ NA FACEBOOK A SKLEP JEST TUTAJ..POLECAM PRODUKTY ZE SKLEPU, KONTAKT REWELACYJNY!!!

2015-11-18 20.41.42

2015-11-29 11.00.13

Składniki

750 g łopatki

łyżka peklosmaczek Tradismak

dwie łyżki przyprawa Kababczeta Tradismak

3 ząbki czosnku

Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w kawałki, przepuścic przez maszynkę(zmielić na średnich oczkach. Dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty. Wymieszać wszystko przykryc folią spożywczą i odstawić na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie przełożyć farsz do słoików mocno zakręcić i włozyć do garnka wypełnionego wodą tylko tyle aby sięgała powyżej połowy słoika i doprowadzić do zagotowania 1 godz. wyłączyć palnik o pozostawić w garnku do przestudzenia, odstawić na bok na drugi dzień powtórzyć czynność i gotowe 😉

Możemy zajadać się pyszną kiełbaską ze słoika..ta galaretka…mmm pycha ze świeżym chlebkiem 😉

Do przekładania farszu do słoików użyłam specjalnego lejka dzięki któremu nie zabrudziłam brzegów słoiczka

WP_20150828_11_45_36_Pro

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.

Advertisements

7 uwag do wpisu “KIEŁBASA SŁOIKOWA

  1. Czy przyprawy Tradismak nie mają dodatków typu glutaminian sodu lub innej tego typu chemii? Bardzo udany blog. Mam zamiar zaglądać tu często. Pozdrawiam serdecznie.

    Lubię to

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s