DROBIOWY GULASZ

2015-11-05 15.18.23

Składniki

  • pierś z kurczaka podwójna
  • dwie łyżki cebulka płatki Skworcu
  • łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • pieprz do smaku
  • curry opcjonalnie
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie 2 szt.
  • śmietana do zup i sosów, dwie łyżki

Piers opłukac i osuszyć pokroić w kostke, wrzucic do miseczki posypać przyprawami i wymieszać wstawić do lodówki na 1 h.

Jak minie czas wyjąć i wyłozyć na rozgrzany olej na patelni i smażyc na złoty kolor, dodać cebule pokrojoną w piórka zalać szklanką wody, wrzucić liść laurowy i ziele dusić do miękkości mięsa, ok 30 minut dodać pod koniec koncentrat i wymieszać i chwilkę dusić (7minut) wyłączyc palnik gazowy i dodać śmietanę i wymieszać. Podawać z ulubioną surówką 😉 można z ziemniakami lub kaszą pęczak czy nawet gryczaną 🙂

2015-11-05 15.18.54

2015-11-05 15.19.14

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s