NAPOLEONKA

2015-11-08 17.31.27

Składniki

  • dwa ciasta francuskie (gotowe z biedronki czy lidla)
  • masa kremowa
  • 330 g śmietanki kremówki 30%
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • dwie łyżeczki żelatyny Skworcu
  • 1/4 szklanki wrzącej wody

Ciasto dopasować do formy w której będziemy piec, przełożyc na papier i włożyć do formy ponakłuwać, wstawić do piekarnika rozgrzanego 190-200 st i piec 15 minut do zrumienienia(każdy płat ciasta) ale!! musicie pamiętać aby nakłuwać napęczniałe ciasto aby opadło, ponieważ będzie ładne i równe 🙂

2015-11-06 15.55.24

Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie wymieszać do rozpuszczenia. ostudzić ale nie tak aby było zimne tylko letnie.

Śmietankę schłodzoną miksujemy dodając cukier puder po łyżce, jak już bedzie masa kremowa ubita pod koniec wlać delikatnie żelatynę i miksować jeszcze chwilkę na średnich obrotach.

Na blat ciasta nakładamy masę kremową wyrównać i przykrywamy ciastem drugim ale kładziemy nakłuciem na masę czyli do góry dnem 😉 posypać cukrem pudrem.

2015-11-08 17.31.49

2015-11-08 17.32.20

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s