CHLEB TOSTOWY IDEALNY

2015-11-09 13.35.50

2015-11-09 13.36.45

Składniki

240 g wody

Thermomix

Do naczynia wlać wodę , drożdże, cukier i masło mieszać podgrzewając 1 min/37 st/obr 3

Dodać mąkę i sól i wyrobić 3 minuty/interwał przełożyć ciasto do miski większej przykryć sciereczką do wyrośnięcia  w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Keksówkę ok 30 cm wysmarować masłem, ciasto po okresie wyrośnięcia podzielić na 3 części uformować kulki i włożyć do keksówki obok siebie i przykryć do wyrośnięcia na ok 30 minut. Chlebek przed pieczeniem posmarować mlekiem.

Rozgrzać piekarnik do 180st , piec przez ok 30 minut. Studzimy na kratce

Tradycyjna metoda

Do rondelka wlać wodę , drożdże, cukier i masło mieszać podgrzewając do stopienia i wymieszania się składników, na małym ogniu. przestudzone przelać do miski dodać pozostałe składniki i wyrobić ok 7-10minut do momentu elastycznej kuli aż będzie odchodzić od ścianek miski.

Dalej postępować jak w opisie wyżej

2015-11-08 16.27.32

2015-11-08 16.27.47

2015-11-08 17.01.36

2015-11-08 17.22.50

2015-11-08 17.32.57

2015-11-09 13.36.45

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s