BEZY RÓŻANE

2015-11-07 11.33.31

Składniki

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • 230 g cukru drobnego
  • barwnik kolorowy kilka kropli ja użyłam barwnik firmy Wilton ( można pominąć )

Białka w temp. pokojowej na średnich obrotach spienić, dodać sól i ubijac na wysokich obrotach ok 1 minuta, sprawdzic czy masa jest sztywna (przewracając miskę delikatnie do góry nogami), jeśli taka jest dodajemy po 1 łyżce cukru co krótką chwilę, cukier musi się rozpuścić, sprawdzisz to przecierając w palcach masę 🙂 jeśli sa wyczuwalne grudki to znaczy, że nie rozpuścil się cukier a to jest bardzo ważne musi być rozpuszczony ponieważ masa bezowa będzie rzadka i bezy nie wyjdą :/

Pod koniec ubijania dodać barwnik i wymieszać delikatnie. Masę przełozyc do rękawa cukierniczego lub szprycy, również można łyżką nałożyć na papier wyłożony w blaszce, suszymy w piekarniku z termoobiegiem w 100 st 45-60 minut

Ja suszyłam z termoobiegiem 80 st – 1,5 h wyszły kruche w środku 😉

2015-11-07 13.51.23

2015-11-07 13.51.42

2015-11-07 13.52.07

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s