BABKA JOGURTOWA Z NUTA CYTRYNOWĄ

2015-11-07 19.56.40

Składniki

  • skórka otarta z jednej cytryny, sparzonej
  • 130-150 g cukru
  • 3 jajka
  • 200 g mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa
  • 120 g jogurtu naturalnego
  • 80 g oleju, plus dodatkowo do natłuszczenia formy
  • szczypta soli
  • 15 g proszku do pieczenia

Rozgrzać piekarnik do 180 st. Do naczynia miksujacego włożyć skórke z cytryny i cukier zemleć 15 s/obr 9.

Dodac jajka i wymieszac 30 s/obr 3

Dodać mąkę, jogurt, olej i sól wymieszać 1 min/obr 5. Przez otwór w pokrywie wsypać proszek wymieszać 15 s/obr 5. Przełożyć ciasto do natłuszczonej formy  piec ok 30 minut w temp.180 st. Piekłam 25 minut, sprawdziłam patyczkiem czy nie jest surowa 🙂

Podawać posypaną cukrem pudrem lub polewą czekoladową

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s