CHLEB Z BAZYLIĄ I ZIOŁAMI

2015-11-06 15.56.33

Składniki 

Wieczorem przygotować ciasto:

Do miski mąki, sól, cukier, drożdże wodę, wymieszac w jednolitą gęstą masę, konsystencja klejąco-gesta. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 godzin.

Wykonanie

Ciasto z miski należy przełożyć na dość mocno obsypany mąką blat, złożyć w kopertę raz i taki prostokąt delikatnie uformować w koło dłońmi, delikatnie przełożyć na papier i do koszyka prostokątnego do wyrośniecia (papier przeznaczony do wysokiej temp 250 st) znajdziesz ten papier u mnie na blogu we wpisie chleb z naczynia.. jeśli nie masz takiego to przełożyc chleb obsypany na ręcznik bawełniany na 30 min, w tym czasie włożyć naczynie razem z pokrywką do piekarnika rozgrzać do 240 st, potem wyjąć ostrożnie przełożyć chlebek lub razem z papierem przełożyc do naczynia i włożyć do piekarnika, piec przykryty 30 min potem zdjąć pokrywę i 15 min. Wyjąć i przestudzic na kratce.

Więcej pokazane TUTAJ

2015-11-06 15.56.50

Reklamy

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s