SZYBKA PIZZA

2015-10-29 16.35.14

Składniki

ciasto

  • 350 g mąki pszennej typ 650 od Młyn Kopytowa
  • 180 g wody letniej
  • 1/2 łyżeczki miodu wielokwiatowego od Miody Wileńskich
  • 20 g świeżych drożdży
  • 25 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • czosnek granulowany 10 g
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka

farsz

  • 4 parówki
  • cebulka
  • pieczarki 5 szt
  • dwie łyżki koncentratu
  • oliwa z oliwek

Farsz: na patelni rozgrzać oliwę wrzucic wszystko oprócz cebuli i koncentratu, podsmażyć wlać pół szklanki wody, cebulę poszatkowaną i dusić 15 minut pod przykryciem, dodać koncentrat i wymieszać do połączenia pogotować ok 10 minut bez przykrycia, przestudzic.

ciasto: do naczynia włożyć wszystkie składniki po kolei wyrobić 2 min/interwał, ciasto przełozyć na blaszkę przykryć na chwilkę i do wyrośnięcia, jak wyrośnie po 15 minutach uformować dłońmi na blaszce, ponakłuwać i do wyrośnięcia na 10 minut, na wyrośnięte ciasto kładziemy farsz wcześniej przygotowany posypać serem tartym.

pieczemy ok 20min w 170st

Advertisements

Zostaw po sobie ślad :)

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s